Ordonanţa de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare va fi adoptată de guvern săptămâna viitoare

„Radiojurnal” – Realizator: Mira Gomboș – Ordonanța de urgență care vizează reducerea cheltuielilor publice urmează să fie aprobată săptămâna viitoare de guvern, după ce va fi discutat în ședința coaliției, anunță premierul Nicolae Ciucă. Șeful guvernului a susținut că nu se pune problema supraimpozitării celor din mediul privat și că așteaptă o analiză a Ministerului de Finanțe pe această temă.
Nicolae Ciucă: Cert este că săptămâna viitoare vom adopta această ordonanță. Nu putem să venim cu astfel de taxe. Suntem la mediu privat, discutăm cu mediu privat, îi încurajăm să facă investiții, îi încurajăm să se dezvolte. Nu ar fi corect din partea statului să vină peste noapte cu astfel de măsuri. Adoptarea la nivelul guvernului a unei astfel de decizii nu poate să se întâmple în acest moment, pentru că trebuie, de asemenea, asigurate condițiile de constituționalitate.
Realizator: Același mesaj public l-a avut și liderul PSD, Marcel Ciolacu. În plus, el a afirmat că nu va renunța la legea care taie pensiile speciale și că își va asuma răspunderea pentru acest proiect când va prelua șefia guvernului, la finalul lunii, dacă parlamentul nu îl adoptă.
Marcel Ciolacu: Eu nu o să renunț până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt președintele Camerei, nu e nicio problemă. Dacă nu, și avem neîndeplinit acest jalon, și voi fi primul ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în fața parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă./rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 mai)