Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că va avea noi discuţii cu sindicaliştii din educaţie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că în cursul zilei de astăzi, va avea noi discuţii cu sindicaliştii din educaţie în încercarea de a soluţiona revendicările acestora.

Ea a precizat că a semnat deja ordinul privind componenţa echipei care va negocia contractul colectiv de muncă:

Ligia Deca: Federațiile sindicale ne-au solicitat, conform legii, demararea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă în învățământ. Am semnat acest ordin de ministru și vom invita în zilele următoare reprezentanții federațiilor sindicale pentru a demara discuțiile pe această componentă. Contractul colectiv de muncă are prevederile specifice sectorului învățământ și suntem convinși că prin dialog cu reprezentanții federațiilor sindicale vom găsi cele mai bune formule. De altfel, aceasta era și principala revendicare pe care federațiile o aveau față de Ministerul Educației, să demarăm această discuție.

Realizator: Între timp, angajaţii din educaţie se pregătesc să intre într-o grevă de avertisment de două ore, începând cu ora 11:00. Ei sunt nemulţumiţi de nivelul veniturilor, dar şi de lipsa investiţiilor în sistem. Sindicatele au anunţat că protestul de astăzi este o etapă în evoluţia conflictului care ar urma să culmineze, luni, cu greva generală./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 mai