Noile livrări de arme către Kiev nu sunt capabile să schimbe în mod radical situația de pe front (Dmitri Peskov)

Noile arme livrate către Kiev nu sunt capabile să schimbe în mod radical situația de pe front – a declarat marţi, 23 mai, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Țările occidentale discută în momentul de faţă despre livrarea de avioane de luptă F-16 către Ucraina. Livrările de noi arme către Kiev, inclusiv avioane, nu sunt capabile să schimbe în mod fundamental cursul aşa-zisei operațiuni militare speciale, a declarat marți, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. ‘Este evident faptul că spirala continuă să crească în ceea ce priveşte aprovizionarea [Ucrainei] cu diverse sisteme de arme și tipuri de arme mult mai avansate. Este evident că s-a luat decizia de a le completa şi cu avioane. Dar, cum a fost şi în cazul tuturor celorlalte tipuri de arme, nici de această dată nu sunt capabili să schimbe în mod fundamental situația de pe front’, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, comentând discuția despre livrarea de aeronave, răspuns oferit la solicitarea jurnaliştilor.

Potrivit lui Peskov, riscurile unor astfel de acțiuni ale Occidentului sunt evidente. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a dorit să se pronunţe în legătură cu data exactă a livrărilor de avioanele de luptă F-16 către Ucraina. ‘Nu este de competența noastră să ne pronunţăm în legătură cu data livrării’, a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. ‘Într-o continuă spirală ascendentă a tensiunilor, ne confruntăm cu o situație similară: ţările Occidentului colectiv sunt din ce în ce mai implicate în acest conflict’, a declarat el. Țările occidentale discută în prezent despre livrarea avioanelor de luptă F-16 către Kiev./vdraguta/dsirbu

Agenţia de presă TASS – 23 mai