Alec Baldwin anunţă sfârşitul filmărilor pentru „Rust”: „Este un miracol”

Marți, pe contul său de Instagram, actorul Alec Baldwin a anunțat încheierea filmărilor pentru „Rust”. Westernul a făcut să curgă multă cerneală după incidentul care a avut loc pe platourile de filmare, în urmă cu un an și jumătate. Într-adevăr, Halyna Hutchins a murit după ce a primit un glonț care venea de la revolverul ținut de Alec Baldwin. Totuși, actorul asigurase că arma conținea doar muniție falsă. Directoarea de fotografie a murit, iar regizorul a fost rănit ușor.
Pe postarea sa, actorul anunță încheierea filmărilor realizate în Montana. El explică: „A fost un drum lung și dificil”, adăugând: „Dar astăzi am ajuns la sfârșitul cursului. Felicitări întregii echipe. Este un miracol”.
În ceea ce privește incidentul, acuzațiile împotriva actorului au fost abandonate, dar ancheta continuă. Văduvul defunctei a renunțat la procesul civil împotriva lui Alec Baldwin pentru că s-a ajuns la o înțelegere.
Pe de altă parte, procedurile împotriva armurierului responsabil de revolver sunt încă menținute. Potrivit poliției, Hannah Gutierrez-Reed a fost cea care a pus muniția în armă, în locul unui glonț fals. (www.lesoir.be – 24 mai)/rcostea