Volodimir Zelenski participă la summitul Comunității Politice Europene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit la summitul Comunității Politice Europene, care are loc, joi, în Republica Moldova – transmite corespondentul Evropeiska Pravda.

Potrivit primelor informaţii, Zelenski a ajuns la Castelul Mimi din satul Bulboaca, unde are loc summitul, imediat după sosirea preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care este gazda evenimentului. Aproape 50 de președinți și șefi de guvern europeni sunt așteptați să participe la summit. Participarea președintelui Ucrainei nu a fost confirmată oficial, din motive de securitate.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a declarat că informațiile despre participarea lui Zelenski sunt clasificate. Miercuri, însă, participarea lui Zelenski la eveniment a fost confirmată de ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu. Joi dimineaţă, Zelenski a scris pe Telegram că, în cursul acestei zile, „lucrăm în Moldova”. „Participare la summitul Comunităţii Politice Europene. Multe întâlniri bilaterale. Dezvoltăm coaliţia avioanelor de vânătoare şi propunem o coaliţie a (sistemelor, n.r.) Patriot. UE, NATO, formula păcii. totul pentru apărarea viitorului nostru” – a scris Zelenski pe Telegram. /sdan/csimion

EVROPEISKA PRAVDA – 1 iunie