Rezultatul noii runde de consultări între sindicatele din educaţie şi premierul Nicolae Ciucă: greva va continua

Premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții sindicatelor din educație au încheiat cu puțin timp în urmă o nouă rundă de consultări. Mai multe informații are redactorul RRA acreditat la guvern, Andrei Șerban. Bună dimineața.

Reporter: Bună dimineața. Profesorii care fac grevă vor să vadă proiectul de ordonanță de urgență, care le va mări din această lună cu 25% salariile și de la 1 ianuarie 2024 cu 50 de procente, profesorii vor să vadă textul acestui act normativ care, de asemenea, le va acorda, din acest an și până în 2027, de 5 octombrie, 1.500 lei pentru ei și 500 lei pentru personalul nedidactic.

Liderii de sindicat care au participat la întâlnirea de la Palatul Victoria, au precizat că executivul le-a promis că va pune în transparență decizională această ordonanță de urgență astăzi.

În această situație, sindicaliștii au spus că mâine, la ora 10:00, vor trimite răspunsul lor guvernului. Până atunci, greva continua și vom vedea mâine ce răspuns vor oferi sindicatele și profesorii care fac grevă./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 iunie