Conflictul de muncă din educaţie s-a încheiat odată cu adoptarea ordonanţelor de urgenţă

Conflictul de muncă din educaţie s-a încheiat odată cu adoptarea ordonanţelor de urgenţă în şedinţa de guvern de astăzi, prin care se reglementează creşterile salariale din învăţământ şi bonusurile convenite între autorităţi şi reprezentanţii sindicali, precum şi angajamentele privind viitoarea grilă de salarizare, în legea preconizată pentru toamna acestui an.

Documentele urmează să fie publicate în Monitorul Oficial. Peste jumătate din reprezentanţii locali ai angajaţilor care au semnat pentru intrarea în grevă la 22 mai au fost acum de acord cu suspendarea protestului, au precizat liderii sindicali. Aceştia au atras însă atenţia asupra importanţei respectării promisiunilor făcute de executiv.

Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor: Acțiunea se poate relua în momentul în care angajamentele asumate prin acte normative nu vor fi respectate. Este doar o suspendare.

Deci, în momentul în care constatăm că proiectul de lege unitară de salarizare nu conține acea grilă, cu reperele deja stabilite prin ordonanța de urgență deja promovată de Guvern, dacă nu vor apărea acele lucruri negociate, acțiunea se reia, la începutul anului școlar. Este mesaj ferm! Dacă așa ceva se va întâmpla, se va reintra în acțiunea de protest./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 iunie