La parlament are loc votul secret cu bile pentru învestirea cabinetului condus de Marcel Ciolacu

Realizator: Mira Gomboș – La această oră, la parlament are loc votul secret cu bile pentru învestirea cabinetului condus de Marcel Ciolacu. În cadrul dezbaterilor, premierul desemnat a prezentat programul de guvernare. Din opoziție, liderul UDMR, Kelemen Hunor a condamnat de la tribună excluderea formațiunii sale politice de la guvernare și a anunțat că parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota.
Kelemen Hunor: Cum să nu fim supărați când vedem că profesionalismul, seriozitatea, predictibilitatea, transparența decizională, munca făcută cu responsabilitate nu contează deloc? Prin umilirea celuilalt, prin lipsa de demnitate, prin nerespectarea cuvântului dat, nu se poate construi absolut nimic.
Realizator: AUR se declară nemulțumită de componența noului executiv și vrea soluții și răspunsuri concrete la măsurile anunțate în programul de guvernare.
George Simion, liderul partidului AUR: Prin taxarea muncii la 47%, românii din cinci zile două le lucrează pentru stat. Vrem să vedem de ce vrea guvernul Ciolacu să adoptăm moneda euro, pentru că am vorbit cu economiști care spun că nu este momentul potrivit. Vrem să știm despre deficitul comercial și cum facem să nu mai importăm alimente./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 iunie)