La parlament continuă ședința comună pentru învestirea guvernului condus de Marcel Ciolacu

Realizator: Mira Gomboș – La parlament continuă ședința comună pentru învestirea guvernului PSD-PNL. Sunt dezbateri la această oră, după ce premierul desemnat Marcel Ciolacu a prezentat programul de guvernare, un program deja criticat de opoziție , dar se așteaptă un vot fără emoții, pentru că social-democrații și liberalii și-au asigurat majoritatea de 233 de voturi, chiar și fără UDMR. Revine cu noi informații corespondentul RRA Alina Stănuță.
Reporter: Din opoziție, USR a criticat programul de guvernare al PSD-PNL. Discursul premierului desemnat este un festival al promisiunilor la un an și jumătate de guvernare – spunea liderul USR, Cătălin Drulă. Programul de guvernare este considerat de USR nerealist, care acuză PSD și PNL de neasumarea promisiunilor și de lipsă de curaj politic pentru implementarea reformelor anunțate.
Cătălin Drulă: Veți băga mâna mai adânc în buzunarul românilor ca să finanțați tot acest aparat odios al partidelor care stă în cârca taxelor și impozitelor colectate. Ați crescut deja taxele și impozitele pe microîntreprinderi, pe dividende, pe chirii. Îi vor lovi pe mulți români la anul.
Reporter: Fostul premier Nicolae Ciucă, liderul PNL, arăta că votul de joi este atât despre asigurarea stabilității politice, cât și despre dezvoltarea României pentru binele fiecăruia. La finalul discursului său, cei doi lideri ai coaliției PSD-PNL, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, și-au dat mâna. Foștii parteneri de guvernare, cei de la UDMR, vor spune prezent la vot, dar nu vor vota, anunța în plenul reunit liderul Uniunii, Kelemen Hunor, pentru că, deși sunt supărați pentru că au ieșit de la guvernare, în noul executiv se regăsesc oameni de calitate. Dezbaterile continuă aici, în plenul parlamentului./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (15 iunie)