În 2023, în România, prin PNRR au fost alocate peste 40 de milioane de euro pentru restaurarea obiectivelor naționale de patrimoniu

Este nevoie de investiţii pentru a păstra autenticitatea produselor tradiţionale, dar şi a obiectivelor arhitecturale tradiţionale, care fac parte din patrimoniul naţional cultural.

Acestea sunt concluziile unei conferinţe despre sustenabilitate, în cadrul căreia, deputatul Oana Osmen a prezentat lista investiţiilor pentru conservarea amprentei culturale a României.

Oana Osmen: Anul acesta, în România, prin PNRR, au fost alocate 43,7 milioane de euro pentru restaurarea obiectivelor naționale de patrimoniu. Urmează a fi realizate investiții în valoare de 136 de milioane pentru restaurarea a 256 de obiective de patrimoniu și 9,6 milioane de euro pentru promovarea unor rute turistice unice în Europa.

Aceste investiții și eforturi pentru realizarea proiectelor consolidează identitatea noastră comună. Ele reflectă modul în care comunitățile noastre s-au dezvoltat de-a lungul timpului și ne oferă o perspectivă asupra valorilor și tradițiilor noastre./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iunie