Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5 din Capitală

Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5 din Capitală, după ce a fost semnat ordinul privind lipsa motivelor care să justifice menţinerea încetării mandatului său, anunță Prefectura Capitalei.

Ieri, Cristian Popescu Piedone a ieşit din închisoare după un an şi o lună, în condiţiile în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis definitiv recursul în casaţie în dosarul Colectiv şi a dispus punerea acestuia în libertate.

Anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la o pedeapsă de 4 ani de detenţie cu executare. Între 6 şi 12 ani de închisoare au primit patronii clubului, pirotehniştii, artificierii şi pompierii.

Pe 30 octombrie 2015, 64 de tineri au murit şi zeci au fost grav răniți în incendiul izbucnit în timpul unui concert rock din clubul Colectiv din Sectorul 4 al Capitalei. Utilizarea artificiilor în condiţii de nesiguranţă la incendiu şi supraaglomerarea au făcut ca acesta să fie cel mai tragic eveniment din România de după 1989./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 iunie