Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova Radio România are loc la această oră. Anul acesta, în cele trei categorii de concurs au fost selecționate 27 de producții de top din întreaga lume.
Coordonatorul echipei Teatrul Național Radiofonic, Attila Vizauer: Festivalul Grand Prix Nova Radio România a însemnat ore întregi de audiții ale unor producții radiofonice de mare valoare, discuții și dezbateri de un înalt nivel profesional. Toate acestea ne îndreptățesc să spunem că festivalul este cel care încurajează inovația, chiar mai mult, cel care consacră valoarea inovației și lansează noi tendințe în domeniul dramaturgiei radiofonice. Protagoniste sunt regizoare din Belgia, Franța și Marea Britanie: /Pasquale Brichu/, Eve-Marie Boucher, Nadia Molinari de la BBC.
Ele au câștigat marile premii de la cele trei secțiuni ale festivalului, printre laureați aflându-se și realizatori din alte țări ale lumii, printre care și colegii noștri de la Radio România: Mihnea Chelaru și Răzvan Ursuleanu. Mai pot să vă spun că, în deschiderea Galei, sunt înmânate distincțiile pe care Radio România le oferă anual pentru cele mai valoroase prestații actoricești ale stagiunii Teatrului Național Radiofonic. Câștigătorii de anul acesta sunt Antoaneta Zaharia, Petru Hadârcă, Manuela Ciucur, Gavril Pătru, Alina Rotaru./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, 23 iunie