Podul suspendat peste Dunăre, dintre Brăila și Tulcea, va fi dat în circulație pe 6 iulie, pe varianta Măcin

Podul suspendat peste Dunăre, dintre Brăila și Tulcea, va fi dat în circulație pe 6 iulie, pe varianta Măcin, urmând ca până la sfârșitul anului să fie dată în folosință și varianta Jijila. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că pentru o perioadă, pe pod se va putea circula doar în anumite intervale orare, pentru că trebuie demontate macaralele care au fost folosite la construirea sa.

Sorin Grindeanu: Am avut de ales între două variante: ori mai ținem o lună și ceva două, până reușesc să dea jos aceste macarale, să le demonteze și ar însemna să treacă tot sezonul estival, când va fi foarte mult folosit acest pod, ori să facem un program de dimineaţa până la 6:00, până seara, la 8:00-9:00, să fie deschisă circulația, urmând ca pe timpul nopții, să poată să facă aceste lucrări de demontare a macaralelor, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic, pentru că ar pune în pericol viața celor care vor folosi acest pod.

Realizator: Autoritățile locale consideră că darea în folosința podului de peste Dunăre va încuraja dezvoltare economică. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Horia Teodorescu: Ca să sintetizez ce reprezintă din punct de vedere economic la acest pod pentru Dobrogea, faceți o paralelă între ce a însemnat podul de peste Dunărea lui Saligny pentru Constanța, pentru Dobrogea, în general, pentru România, extrapolând importanța acelei investiții.

Realizator: Construcția podului suspendat, cu o lungime totală de aproape 2 km, a început în anul 2017, iar valoarea totală a contractului a depășit două miliarde de lei./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iunie