Absolvenții de liceu încep de luni probele scrise ale examenului de bacalaureat

Realizator: Cristina Grecu – Absolvenții de liceu încep de luni probele scrise ale bacalaureatului. Pe durata desfășurării acestora, toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video, iar Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica zilnic subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. Adriana Leu explică.
Reporter: Adolescenții care au terminat cu bine studiile liceale trebuie să arate acum ce au învățat. De luni, ei vor intra în sălile de examinare pentru probele scrise ale bacalaureatului. Prima va fi cea la limba și literatura română. Poimâine vor susține proba obligatorie a profilului, iar joi – pe cea la alegere a profilului și specializării. Pe 29 iunie, doar elevii care aparțin minorităților naționale vor mai da un test, cel la limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi publicate pe 3 iulie, când se pot depune și contestațiile, iar notele finale vor fi cunoscute pe 7 iulie. Absolvenții de liceu de anul acesta au trecut prin emoții mari din cauza grevei profesorilor. Nu știau dacă, cum și când li se vor încheia mediile și cum vor reuși să se înscrie în timp util pentru examenul de bacalaureat. Ei, de altfel, nici nu au mai susținut probele de competențe, la limba română, în limba maternă, unde a fost cazul, într-o limbă de circulație internațională și cele digitale, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la aceste discipline.
Realizator: În perioada alocată probelor scrise, între orele 8:00 și 16:00, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TelVerde 0.800 801.100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități de organizare./rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iunie)