Zece publicații culturale în limba română din Republica Moldova primesc finanțare în urma concursului organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău sprijină financiar apariția a zece publicații culturale în limba română din Republica Moldova, în urma concursului desfășurat în perioada mai – iunie 2023.
Consecvent tradiţiei sale de a susţine publicaţiile culturale de calitate din Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău a organizat concursul de proiecte, pentru anul acesta, cu următoarele domenii de interes: reviste culturale dedicate elevilor/adolescenţilor; reviste culturale dedicate studenţilor şi tinerilor intelectuali; reviste culturale din afara Chişinăului; reviste culturale cu caracter literar-artistic, istoric, tehnico-științific și academic; reviste culturale dedicate creaţiei literare şi artistice a tinerilor; reviste dedicate didacticii predării limbii şi literaturii române sau cu altă tematică educativ-culturală. Cuantumul total al finanţării pentru revistele și publicaţiile în limba română aferent anului 2023 este de 100.000 lei.
Comisia de analizare a proiectelor a fost compusă din: Lucian Dan Teodorovici, Larisa Turea, Claudia Partole.
Publicațiile selectate de comisia de jurizare sunt: Destin Românesc, Dialogica, Gazeta satelor, Literatura și Arta, Noi, Philologia, Revista literară, Sud-Est Cultural, Timpul, Quadrat.
În 2023, Institutul Cultural Român împlinește 20 de ani de la înființarea sa prin Legea nr. 356/11 iulie 2003, având drept scop „reprezentarea, promovarea şi protejarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în străinătate.“ La 16 martie 2023, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea prin care limba română este limbă de stat în Republica Moldova. Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an, la 31 august, în România și în Republica Moldova.