Sfaturi de călătorie pentru Grecia

Este sezonul vacanțelor și mulți români au ales ca destinație și în această vară Grecia, însă tarifele au crescut și acolo destul de mult.

În medie, turiștii ar urma să plătească la o terasă cam cu 50% mai mult ca în țară. Ascultați câteva sfaturi de călătorie de la corespondenta Radio România Actualități, Michaela Lambrinidou.

Reporter: La o tavernă undeva pe malul mării, în Grecia, veți cheltui cu aproximativ 50% mai mult decât în România. Tot ce înseamnă preparate din pește sau fructe de mare au prețuri piperate și se recomandă să verificați aceste prețuri înainte de a comanda. Serviciile turistice la destinațiile cele mai populare, de regulă, sunt cu peste 60% mai costisitoare decât în restul țării.

Pentru cei care optează să vină cu propria mașină nu vor avea prea multe surprize neplăcute. Majoritatea drumurilor din Grecia sunt bune, chiar și în mediul rural. Șoselele, de regulă, sunt în stare excelentă, fără gropi sau denivelări. Utilizarea autostrăzilor pentru autoturisme costă, în medie, între 0,45 și 4 euro. Prețul la carburanți în Grecia astăzi este la benzina fără plumb între 1,90 şi 2 euro, la motorină în jur de 1,60 și pentru GPL la 0,70 euro.

Dacă planificați să mergeţi însă pe o insulă cu mașina, costul dus-întors cu feribotul pentru o familie cu patru persoane poate ajunge și la 500 euro, în funcție de distanța insulei de cel mai apropiat port al regiunii continentale.

Pentru cei care deja urmează să vină și deci au planificat o vacanță în Grecia în următoarele zile pe cale rutieră, îi atenționăm că la punctele de frontieră Bulgaria-Grecia timpii de așteptare pentru formalități sunt destul de lungi și pot ajunge chiar la câteva ore în perioada weekend-ului și de aceea este de preferat o plecare în alte zile ale săptămânii, pentru a ajunge cât mai repede la destinație./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie