Migrație ilegală – Poliția ungară a acționat împotriva a peste opt sute de transfugi, la sfârșitul acestei săptămâni

De vineri până duminică, poliția ungară a luat măsuri împotriva a 864 de transfugi, a informat Inspectoratul General al Poliției din Ungaria (ORFK), într-un comunicat remis luni Agenției de Presă MTI.
Potrivit statisticilor publicate pe site-ul oficial al poliției ungare, vineri au fost reținuți și trimiși înapoi la zona de securitate de la granița ungară 263 de transfugi aflați ilegal pe teritoriul Ungariei, iar sâmbătă numărul acestora a fost de 312 și 268 duminică. 21 de transfugi au fost reținuți în interiorul țării, împotriva cărora au fost demarate procedurile legale.
Săptămâna trecută au fost prinși pe teritoriul țării și conduși înapoi la zona de securitate de la granița ungară 2.119 de imigranți ilegali – cel mai mare număr de până acum în acest an. În săptămâna precedentă, între 26 iunie și 2 iulie, numărul total de imigranți reținuți a fost de 1.428.
În plus, săptămâna trecută, pe teritoriul țării au fost reținuți 40 de transfugi, împotriva cărora au fost demarate procedurile legale. De asemenea, au fost începute procedurile legale împotriva a 21 de suspecți de trafic de persoane, potrivit datelor statistice ale poliției ungare./vblanka/dstanesc

(MTI – 10 iulie)