STB a declanșat o anchetă internă privind aerul condiţionat în autovehicule

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Mihai – Societatea de Transport București a declanșat o anchetă internă pentru a verifica din ce cauză nu funcționează aerul condiționat în autovehiculele prevăzute cu instalație de climatizare, mai cu seamă atunci când este foarte cald afară. Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, spune că ancheta a pornit în urma sesizărilor pe care le-au transmis bucureștenii care susțin că trebuie să îndure temperaturile ridicate. Reporterul RRA Alex Lancuzov, în dialog cu primarul capitalei, Nicușor Dan.
Reporter: Domnule primar general, când ați mers ultima dată cu transportul în comun de suprafață și ce le răspundeți bucureștenilor care reclamă faptul că șoferii de la STB nu dau drumul la aer condiționat sau pun afișe cu aer condiționat defect tocmai pentru a face economie la motorină?
Nicușor Dan: Prima întrebare: aseară am mers cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu. Nu era aer condiționat, era un tramvai care nici nu avea instalația de aer condiționat. Am vorbit cu domnul director de la STB și a declanșat o anchetă internă pentru că este posibil ca, din anumite motive, aerul condiționat să fie în stare de funcționare și el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voința mea, a politicului sau a directorului STB să se facă această economie.
Reporter: Dar nu au sisteme GPS, adică nu se verifică? Nu există un sistem intern de verificare dacă șoferii ar lua combustibil?
Nicușor Dan: Această bănuială a existat de acum zeci de ani, de când a început să funcționeze Societatea de Transport Public. Este o anchetă internă și o să vă comunicăm rezultatele ei când se va termina./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (10 iulie)