Putin a declarat că problema legalizării companiilor militare private trebuie să fie examinată de Duma de Stat și de guvern (Kommersant)

Președintele rus, Vladimir Putin, a susţinut că legalizarea companiilor militare private în Rusia este o problemă separată de care ar trebui să se ocupe Duma de Stat a Rusiei și guvernul.
”Nu avem o lege cu privire la organizațiile militare private (…) Există un grup (Wagner- nota IF), dar care nu funcţionează legal. Este o problemă separată legată de o legalizare reală, dar aceasta este o problemă care ar trebui discutată în Duma de Stat, în guvern. Nu este o întrebare deloc ușoară”, a susţinut Putin, într-un interviu acordat pentru Kommersant şi publicat joi.
Președintele Federației Ruse a mai spus că, la o întâlnire de la Kremlin din 29 iunie, le-a oferit luptătorilor grupării Wagner să continue să se înroleze în cadrul Ministerului rus al Apărării sub conducerea comandantului lor.
Președintelui a evaluat atât ce au făcut luptătorii Wagner pe câmpul de luptă, cât și ce au făcut în timpul evenimentelor din 24 iunie.

(www.interfax.ru – 14 iulie)/vdraguta/ilapadat