Apa mării este bună doar pentru îmbăieri, avertizează medicii din Constanța

Realizator: Mihaela Mihai – Apa mării este bună, însă doar pentru îmbăieri, avertizează medicii din Constanța, care îi îndeamnă pe părinți să aibă grijă de copii să nu înghită multă apă atunci când se scaldă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța spun că există foarte puține locuri în care s-au depistat concentrații foarte mari ale bacteriei E. coli în apa mării și că nu sunt motive de îngrijorare.
Luiza Căruceru, medic DSP Constanța: Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că apa este de îmbăiere, și nu apă potabilă. Deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme.
Realizator: Cea mai mare concentrație a bacteriei E. coli, care poate provoca afecțiuni intestinale, a fost descoperită în această vară în zona Eforie Nord. Angajații Direcției de Sănătate Publică recoltează probe la fiecare două zile pentru a controla calitatea apei, precizează Radio România Constanța./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (16 iulie)