Comisia Europeană a anunţat un program de investiţii de 45 de miliarde de euro în America Latină şi în Caraibe

Comisia Europeană a anunţat un program de investiţii de 45 de miliarde de euro în America Latină şi în Caraibe, în următorii 4 ani.

Este vorba de 130 de proiecte în energie regenerabilă, digitalizare, materiale critice, tehnologii de ultimă generaţie, transport, medicină ori resurse umane, potrivit corespondentului RRA, Bogdan Isopescu.

La summitul de astăzi de la Bruxelles al Uniunii Europene cu ţările din regiune, şefa executivului comunitar a arătat că, în schimb, Argentina şi Chile pot securiza nevoia de materiale critice, iar Brazilia poate fi un furnizor de Hidrogen Verde de care Europa are nevoie.

Ursula von der Leyen: Avem nevoie de parteneri de încredere pe termen lung. Vrem să ne apropiem de țări care împărtășesc aceleași valori și principii. Europa își dorește să fie partenerul pe care America Latină să-l aleagă, la fel cum noi alegem să fim partenerul acestei regiuni, iar oferta Europei este diferită de altele. Vrem ca potențialul să se dezvolte în ambele regiuni. Vrem ca industria să se dezvolte într-o parte și în cealaltă. Nu vrem doar să facem comerț împreună, ci să înflorim împreună./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 iulie