Cresc preţurile pe litoral

Cresc preţurile pe litoral. Peste trei zile intrăm în vârful sezonului estival. Şi aşa cum ne-am obişnuit, în această perioadă vom plăti mai mult cu 15-20% dacă mergem la mare, iar la ce să ne aşteptăm din 20 iulie, în condiţiile în care preţurile sunt oricum mari.

Reporter: La trei stele, în Mamaia, o cazare pornește de la 300 lei camera dublă pe noapte, preț de agenție, dar poate ajunge, în funcție de condiții, și la 500 lei cu mic dejun inclus. La patru stele e greu să mai găsești o cameră sub 500 lei, iar atunci când vorbim de cazare cu demipensiune, o noapte ajunge la cel puțin 800 lei.

Ceva mai ieftine sunt, în medie, cazările în Eforie Nord și în stațiunile din sudul litoralului, unde o cameră în regim all inclusive pleacă de la 850 lei.

Mulți români care pot plăti și cu tichete de vacanță preferă serviciile complete, care le asigură masa, șezlongurile pe o plajă privată, acces la piscină, dar și facilități pentru copii și spectacole de divertisment. Cel mai ieftin se mănâncă la autoserviri, unde un prânz cu două feluri de mâncare pleacă de la 40-50 lei și sunt terase care-și atrag clienții cu meniurile zilei de la 30-40 lei.

Tarifele în Mamaia nu coboară, în general, sub 10 lei, fie că este vorba de o înghețată, gogoși, plăcinte sau o bere la draft, iar cei care vor să închirieze un șezlong trebuie să plătească de la 40 lei în sus, în funcție de zonă./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 iulie