Compania CFR Marfă este pregătită pentru transportul unor cantități mari de cereale din Ucraina

Compania CFR Marfă este pregătită pentru transportul unor cantități mari de cereale din Ucraina şi chiar consideră că va obţine un profit serios din această activitate.

Directorul general, Daniel Apostolache, spune că încă din luna mai se observă o creştere a transportului de cereale la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii 5 ani. El dă asigurări că CFR Marfă nu este în pericol de faliment şi chiar a înregistrat în primele şase luni ale anului un profit operaţional de 77 de milioane lei.

Daniel Apostolache: Societatea poate să se autofinanțeze și să plătească toate taxele și contribuțiile la zi. Încă din luna mai am sesizat și în cifra de afaceri o creștere a transportului de cereale din ultimii 5 ani. Am analizat, sunt cele mai mari volume, în mai-iunie, transportate de cereale. CFR Marfă a arătat că era singura companie care deținea boghiuri de cale normală care puteau fi folosite pentru materialul rulant din Ucraina și din Republica Moldova.

Realizator: CFR Marfă are în prezent o cotă de piaţă de 33%, dar trebuie să returneze Ministerului Finanţelor şi Companiei CFR Infrastructură o datorie de peste 2,5 miliarde de lei, mai transmite reporterul RRA Alexandru Lancuzov./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iulie