Kremlinul a anunţat că Putin va discuta cu liderul Africii de Sud în marja summitului Rusia-Africa

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, va purta convorbiri cu Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud, la summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg.

Dmitri Peskov, a declarat, în cadrul unui briefing, că șeful statului rus va comunica atât cu liderul Republicii Africa de Sud, cât și cu reprezentanții altor țări la viitorul summit Rusia-Africa, care va avea loc la Sankt Petersburg, săptămâna viitoare.

‘Îl așteptăm la Sankt Petersburg pe domnul Cyril Ramaphosa, şi, în mod evident, ca și în cazul altor participanți, el va avea o serie de contacte în marja acestui summit’, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Dmitri Peskov a mai spus că Vladimir Putin va participa de la distanță în format de videoconferinţă la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), care va avea loc la Johannesburg, Africa de Sud, la sfârșitul lunii august.

Pe 19 iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunţat că preşedintele Federației Ruse a decis să participe la summitul BRICS prin intermediul unei videoconferințe. Anil Suklal, ambasador pentru Asia și BRICS în Ministerul de Externe, a declarat că discursul de la distanță al lui Putin prin conexiune video la summitul BRICS de la Johannesburg este programat pe 23 august. El a mai menționat că liderul rus va participa la toate discuțiile summit-ului./vdraguta/schelaru

www.gazeta.ru – 21 iulie