Meteorologii au emis atenţionări de vreme severă

Meteorologii au emis din nou atenţionări de vreme severă – jumătatea vestică a ţării va fi afectată de furturni, restul ţării de caniculă şi disconfort termic. Cristian Bâcâin cu prognoza pe larg:

Reporter: Valul de căldură se va intensifica pe parcursul zilei în sudul și sud-estul teritoriului. Până duminică este cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele vor fi de 37° iar cele minime de 23°.

Peste această avertizare se suprapune după-amiază un alt cod galben de instabilitate atmosferică, iar spre seară, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului care pot ajunge chiar și la 100km/h, vijelii puternice, grindină și ploi torențiale care pot aduna cantități mari de apă. Astfel, pentru toată jumătatea vestică este cod portocaliu de la ora 18:00 până mâine dimineață la ora 6:00.

Şi tot de mâine, dar de la ora 10:00 va fi extrem de cald în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38-39°. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Acest cod portocaliu va expira duminică, la ora 10:00./lalexandrescu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iulie