Numărul paturilor de mari arși din țara noastră va crește

Numărul paturilor de mari arși din țara noastră va crește de la 30 la 50, ca urmare a implementării unor proiecte finanțate prin Banca Mondială, anunță ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Aflat în vizită la Timișoara, el a declarat că noul centru din acest oraș va avea în total 12 paturi, iar investiția se ridică la 246 de milioane de lei și va fi gata peste 2 ani.

Alexandru Rafila: Centrul de la Timișoara este cel mai avansat. Am semnat de asemenea contractul la Târgu Mureș și urmează să-l semnăm și pe cel de la București. Deja aici s-a amenajat terenul, există același concept constructiv. Îl vom regăsi, la fel și la Târgu Mureș și la București, cu câte 12 unități de tratare a pacienților cu arsuri. Toată această infrastructură de sănătate trebuie deservită însă de personal calificat. Lucrăm foarte îndeaproape cu comisia de chirurgie plastică a Ministerului Sănătății, încât să operaționalizăm cât mai multe paturi la nivel național care să poată să trateze pacienții cu arsuri. Nu sunt toate grave, sunt unele de nivel intermediar și ele trebuie să beneficieze de cea mai bună îngrijire posibilă în acest moment.

Realizator: Noua clădire multifuncțională a Spitalului Județean din Timișoara va cuprinde și o unitate de primiri urgențe, servicii integrate de imagistică, un nou bloc operator cu 25 de săli de operații și o pistă de elicopter pe acoperiș, ne-a transmis corespondenta noastră, Alina Bujancă./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 iulie