Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a cerut limitarea numărului diplomaţilor ruşi acreditaţi la Chişinău

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a cerut astăzi limitarea numărului diplomaţilor ruşi acreditaţi la Chişinău.

Potrivit Radio Chişinău, ministrul şi-a motivat solicitarea arătând că Republica Moldova este, de mai mulţi ani, ţinta unor politici ostile din partea Moscovei şi că o parte dintre acestea au fost realizate prin intermediul Ambasadei Rusiei.

Amintim că ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a fost chemat la Ministerul de Externe de la Chişinău pentru a oferi explicaţii, după ce o investigaţie jurnalistică a aratat ca misiunea diplomatică rusă a instalat echipamente performante de spionaj şi interceptare.

Presa de la Chişinău vorbeşte de 28 de antene parabolice, catarge şi dispozitive de transmisie şi recepţie, iar persoane asociate cu serviciile de informaţii ruse au fost văzute pe clădiri. Scandalul a ajuns şi în atenţia preşedintei Maia Sandu. Ambasadorul rus a declarat că vor exista consecinţe după deciziile Chişinăului./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iulie