Donald Trump nu renunţă la campania pentru Casa Albă

Donald Trump a insistat că îşi va continua campania pentru a reveni la Casa Albă, chiar dacă va fi condamnat şi pedepsit în vreunul dintre procesele care i-au fost intentate.

Cele mai recente acuzaţii împotriva sa au legătură cu modul de administrare a unor documente secrete după încheierea mandatului de preşedinte. Departamentul Justiţiei a susţinut mereu că acest caz nu se referă doar la faptul că fostul preşedinte a păstrat documente pe care nu ar fi trebuit să le deţină, dar este şi despre acela că a refuzat să predea în mod legal acele documente şi a obstrucţionat în diferite moduri eforturile de recuperare a lor.

Donald Trump se confruntă acum cu 40 de acuzaţii şi riscă şi o posibilă a treia punere sub acuzare având legătură cu asaltul mortal împotriva Capitoliului SUA, din urmă cu doi ani. Cu toate acestea, nu are nicio intenţie să renunţe la campania pentru Casa Albă, indiferent ce se va întâmpla în instanţe.

Într-un interviu acordat unui post de radio de dreapta, dl Trump a spus că nu există nicio prevedere în Constituţie care să îl forţeze să pună capăt campaniei sale şi a acuzat „nebuni bolnavi şi radicali de stânga” de o „răzbunare pur şi simplu oribilă” împotriva sa. /opopescu/lalexandrescu

BBC SERVICIUL MONDIAL – 28 iulie