Va începe programul „Rabla local”

„Radiojurnal” – Realizator: Cristina Dumitrescu – Luni începe programul „Rabla local”, o nouă modalitate prin care autoritățile își propun să scoată din circulație mașinile poluante. Persoanele fizice se pot înscrie, începând cu ora 10:00, pe platforma informatică a Administrației Fondului de Mediu, însă doar dacă primăria unde locuiesc participă la program. Lista este pe site-ul afm.ro, ca și situația numărului de vouchere disponibile în fiecare localitate. Termenul limită pentru înscrieri este 31 august sau până la epuizarea bugetului alocat. Ulterior, AFM va transmite lista cu cei înscriși către primării, care vor continua procedura la nivel local și vor achita tichetele valorice.
Mircea Fechet, ministrul mediului: Fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou, să poată casa mașina respectivă, să primească un voucher de 3.000 lei. Este un program pentru care alocăm aproape un sfert de miliard de lei. Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României. Sunt deja 500 de primării înscrise în acest program, așa că mă aștept să fie un succes și românii să participe la acest program.
Realizator: Deși nu există obligația de a folosi voucherul pentru achiziționarea unui autoturism nou, beneficiarilor „Rabla local” li se interzice să cumpere în următorii trei ani o mașină cu norma de poluare Euro 5 sau inferioară./abranescu/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (30 iulie)