Întreaga țară este, până la ora 10:00, sub avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat

Întreaga țară este, până la ora 10:00, sub avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, însă, ulterior, temperaturile scad, iar sub incidența Codului galben vor rămâne doar Banatul, Crișana, Transilvania, Maramureșul, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei.

În aceste zone, maximele nu vor depăși astăzi 38°C. Săptămâna viitoare însă, meteorologii anunță o răcorire a vremii în întreaga țară.

Mihai Huștiu de la Administrația Națională de Meteorologie: Din orele serii ne așteptăm ca, dinspre partea de vest, sud-vest a țării, să avem parte de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cantități de apă așteptate în sudul Banatului și nord-vestul Olteniei de peste 50-60 l/m², iar duminică instabilitatea atmosferică se va generaliza la scara întregii țări, temperaturile urmând să scadă semnificativ în jumătatea de vest, însă în estul țării și duminică vremea va fi călduroasă, local caniculară, cu temperaturi în jurul a 35°.

Dar pentru săptămâna viitoare, în toată țara vom avea parte de o vreme răcoroasă, cu temperaturi în jurul a 20° prin vestul, nord-vestul și centrul țării, 30° sau ușor peste 30° prin partea de sud-est a țării, iar cât privește ploile, acestea vor mai fi prezente mai ales în partea de est, sud-est a țării și în zonele montane./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august