Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, prezent la manifestările dedicate Centenarului Mausoleului de la Mărășești

România modernă nu poate exista în afara civilizației occidentale, iar orice tentativă, internă sau externă de a îndepărta țara noastră de partenerii și aliații va fi respinsă, spune președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Aflat astăzi la manifestările dedicate Centenarului Mausoleului de la Mărășești, el a vorbit despre stabilitatea de care are nevoie țara noastră în contextul războiului din Ucraina.

Nicolae Ciucă: Războiul este cea mai mare tragedie care se poate întâmpla unui popor. Din păcate, trăim într-o lume instabilă, în care războiul s-a reîntors ca instrument pentru acapararea de teritorii ale unui stat suveran, iar aceasta se întâmplă chiar la granița României.

În istorie, războaiele nedrepte au fost în final pierdute. Imperialismul militar și identitar, ideologiile totalitare de stânga sau de dreapta, mișcările politice autoritare nu au supraviețuit în fața valorilor lumii libere.

Democrația liberală și lupta pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului au învins de fiecare dată. Ca stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice, România este de partea bună a istoriei. Alături de partenerii noștri construim în fiecare zi viitorul democratic și siguranța economică a României./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 august