Kievul este împotriva negocierilor cu Rusia și a oricărui scenariu de încetare a focului (Podoliak)

Ucraina se pronunță împotriva oricărui scenariu de încetare a focului, deoarece acest lucru înseamnă victoria Rusiei, a declarat șeful Biroului președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, declarația a fost postată pe rețelele de socializare. „Aceasta va fi o mare înfrângere pentru lumea occidentală și sfârșitul ordinii de securitate globală existente”, a adăugat acesta. Podoliak a subliniat, de asemenea, că în situația actuală nu există posibilitatea pentru un proces de negocieri. „În dispoziția actuală nu poate exista niciun fel de proces de negociere”, a scris șeful Biroului liderului Ucrainei. După părerea sa, „status quo-ul trebuie să se schimbe pe câmpul de luptă.” „Aceasta înseamnă … mai multe arme, rachete și avioane”, a concluzionat Podoliak.
Anterior, liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a criticat dur pe președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, pentru propunerile sale privind soluționarea conflictului din Ucraina, inclusiv a fost promovată ideea de a se oferi Federației Ruse garanții de securitate atunci când se discută despre un potențial acord de pace. Ca răspuns, Zelenski a declarat într-un interviu că este nemulțumit de această abordare. Potrivit afirmațiilor acestuia, este ciudat în condițiile actuale să vorbim despre securitatea Rusiei. Liderul Ucrainei a adăugat că, după părerea sa, Brazilia este respectată în lume mai mult decât Rusia și că Lula nu trebuie să fie de acord cu ceea ce spune președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
Ieri, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este suficient ca Occidentul să înceteze să mai livreze armamente în Ucraina pentru a pune capăt conflictului pe cale pașnică

.(www.rosbalt.ru – 7 august)/snicolau/gpodea