Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi permisă cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria

Realizator: Cătălin Gomboș – Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi permisă în mod excepțional și în noaptea care urmează, cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria. De asemenea, pe tot parcursul zilei de marți, 15 august, și până miercuri la ora 21:00, traficul pe pod va fi permis fără restricțiile ce se aplică în timpul nopții, când sunt demontate macaralele folosite la construcția podului. În ceea ce privește denivelările care au apărut pe rampele de acces, la doar o lună de la inaugurare, autoritățile dau vina pe cei care nu au respectat restricțiile de tonaj. Maria Măndiță relatează.
Reporter: Ministerul Transporturilor a luat deja la cunoștință faptul că pe calea de rulare a podului de peste Dunăre au apărut denivelări.
Cristian Pistol, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere: Pe rampa de acces au apărut niște denivelări. Am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricții de tonaj la 7,5t, restricții care nu au fost respectate de către operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri.
Reporter: În plus, mulți șoferi încarcă autovehiculele cu mai mult decât este legal, fapt care conduce la deteriorarea căii de rulare.
Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: În zonele cu exploatări forestiere sau în zonele cu exploatării de balast există mașini care merg cu supratonaj. Periculos nu este, sunt niște deformări, într-adevăr. Nu doar podul Brăila are aceste probleme, în general, obiectivele de infrastructură noi au o anumită perioadă în care se mai tasează.
Reporter: Problema se află și în atenția ministrului transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu, care a precizat că, dacă există și alte tipuri de probleme, lucrarea este în garanție și va fi remediată de către constructor./rpatulea/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 august)