Noul ordin al Ministerului Mediului privind reducerea numărului de urși ar urma să fie gata

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – Noul ordin al Ministerului Mediului privind reducerea numărului de urși pentru a preveni pagubele și accidentele produse de aceștia ar urma să fie gata săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Fechet, care a admis că populația de urs brun din România este scăpată de sub control, fiind în prezent, potrivit specialiștilor, de peste 8.000 de exemplare. Totuși, numărul urșilor care vor putea fi împușcați preventiv este cu mult mai mic decât se propusese inițial prin ordinul fostului ministru al mediului. Mircea Fechet spune, însă, că siguranța populației este prioritară.
Mircea Fechet: Avem, fără îndoială, conflicte între urs și om din ce în ce mai multe. Avem, fără îndoială, o populație de urs brun scăpată de sub control. Săptămâna viitoare sper să reușim să trimitem la Monitorul Oficial ordinul privind cotele de prevenție și de intervenție pentru populația de urs brun. Așa cum a decis Academia Română, cifra propusă inițial de aproape 500 de exemplare a fost redusă la 140 de exemplare cotă de prevenție și 80 de exemplare cotă de intervenție.
Realizator: Sâmbătă a fost semnalată din nou prezența unui urs într-o zonă locuită, de data aceasta în municipiul Ploiești. Animalul nu a fost găsit încă, dar echipele de intervenție continuă căutările./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (13 august)