Va deveni operațional registrul integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni, anunță ministrul justiției

Realizator: Mihaela Mihai – Anul acesta va deveni operațional registrul integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni, anunță ministrul justiției, Alina Gorghiu. Potrivit acesteia, statul trebuie să depună toate eforturile pentru a recupera prejudiciile rezultate din infracțiuni, pentru că nerecuperarea acestora afectează întreaga societate. Pe de altă parte, Alina Gorghiu spune că în ultima perioadă au fost preluate prin mandate europene de arestare 142 de persoane.
Alina Gorghiu: Nu doar cazurile de notorietate publică sunt cele care contează pentru Ministerul Justiției, ci pentru noi este foarte important să fim activi cu privire la acest fenomen, indiferent că persoanele condamnate sau urmărite penal care au plecat din țară, indiferent dacă ele sunt celebre sau nu, noi reacționăm la fel. Nu vorbim doar de cele cu expunere publică, Darius Vâlcov, care a fost condamnat definitiv și adus în țară din Italia pentru executarea pedepsei în sistem penitenciar, sau de Ilie-Marcel Șerbuc, care va fi adus din Olanda pentru a fi anchetat pentru crima din București, ci vorbim de aducerea în țară, în baza mandatului de arestare european, a 142 de persoane, într-o lună.
Realizator: Ministrul justiției, Alina Gorghiu, a discutat cu magistrații, dar și cu avocații, la Brăila, transmite corespondentul RRA Gina Bahor./rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)