Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, trimite Corpul de control la Poliția Județului Constanţa

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, trimite corpul de control la Poliția Județului Constanța, după ce s-a aflat că șoferul de 19 ani care a omorât, drogat fiind, doi tineri, a fost oprit în trafic de poliție, înaintea tragediei, dar a fost lăsat să plece mai departe. Mașina pe care o conducea șoferul drogat nu avea asigurare obligatorie auto, însă polițiștii care l-au oprit în trafic, înainte să producă accidentul mortal, nu au verificat acest aspect. Chiar dacă în mașina lui au fost găsite droguri, tânărul a fost testat doar pentru consumul de alcool, rezultatul fiind zero și a fost lăsat apoi să-și continue drumul. Ministrul Predoiu nu a vrut să intre în detalii sau în speculații și a promis că va face publice concluziile controlului.

Cătălin Predoiu: Toate aceste întrebări cu caracter tehnic vor fi lămurite în cadrul controlului. Pot să vă spun însă cu caracter general, că legea prevede obligativitate a controlului drug-test în cazul unui accident. Toate chestiunile cu caracter tehnic vor fi lămurite profesional, transparent, rapid de către Corpul de control.

Realizator: Ministrul de interne a insistat că este nevoie de combaterea traficului și consumului de droguri, considerând că este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care, spune Cătălin Predoiu, trebuie făcută indiferent de complicități și conexiuni./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 august