Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că toate stațiile de carburanți și GPL din țară vor intra într-un sistem de control

Emisiunea: ”Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Premierul Marcel Ciolacu a anunțat declanșarea /controalelor/ la nivel național a tuturor centrelor de carburanți și GPL. Aflat ieri Crevedia, el a mai spus că toți cei afectați de explozii vor primi ajutor. Andrei Șerban relatează.
Reporter: Autoritățile locale din județul Dâmbovita, dar și Ministerul Muncii au anunțat că vor evalua pagubele și iau în calcul acordarea de ajutoare persoanelor care au fost afectate. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița l-a însoțit pe premierul Marcel Ciolacu în prima vizită pe care acesta a efectuat-o la locul exploziei, unde premierul a amintit că, după ce autoritățile locale vor face evaluările, el dorește să acorde ajutoare din fondul de rezervă care se află la dispoziția sa.
Marcel Ciolacu: Președintele Consiliului Județean va face ședință de îndată, cu toate măsurile care trebuiesc luate astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând ca, pe urmă, după evaluări, și noi să luăm măsurile din fondul de rezervă al primului ministru.
Reporter: La Crevedia a fost prezent și ministrul de interne, Cătălin Predoiu, care a spus toți cei care se fac vinovați vor răspunde în fața legii.
Cătălin Predoiu: Există o anchetă în curs în desfășurare. Parchetul a inițiat deja aceste proceduri, nu va exista niciun fel de rabat de la aplicarea legii, indiferent cine este responsabil.
Reporter: Premierul a mai anunțat că în toată țara toate stațiile de carburanți și de GPL vor intra într-un sistem de control și acolo unde se vor găsi elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii se vor închide activitățile pe loc./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (28 august)