DIE PRESSE: Două decese şi 56 de răniţi în urma unor explozii produse la o staţie de benzină din România (I.)

În urma celor două explozii de la Crevedia, au murit două persoane. Potrivit autorităţilor, încă 56 de persoane fuseseră rănite în cursul serii de sâmbătă. România a solicitat ajutor la tratarea celor răniţi grav, iar trei dintre ei se află deja în drum spre Austria. Un prim avion de transport de pacienţi a decolat duminică de pe Otopeni, iar potrivit lui Raed Arafat urmează să fie transportaţi pentru tratament la Viena şi Graz încă doi.
În opinia lui Arafat, dacă nu s-ar fi folosit şi roboţi pentru stingere, suflul exploziilor ar fi prins şi pompierii şi poliţiştii aflaţi chiar şi la o distanţă de peste 100 metri de locul exploziei.
Potrivit procurorului general Alex Florenţa, „focul a izbucnit în momentul în care combustibilul lichid era mutat într-un alt container”. Probabil că în urma „aruncării neglijente” a unei ţigări s-a produs un incendiu sub unul din containere – a precizat acesta.
Conform autorităţilor staţia respectivă nu era în funcţiune şi nu deţinea permis de funcţionare. Preşedintele Iohannis a calificat incidentul pe Facebook drept „o tragedie” .
(APA/DPA)
https://www.diepresse.com/14430091/zwei-tote-und-56-verletzte-nach-tankstellen-explosionen-in-rumaenien?from=rss

DIE PRESSE (Austria), 28 august 2023
Traducerea: Imola Stănescu