Diplomaţia română a reuşit să plaseze ţara noastră printre actori importanţi în plan regional (Marcel Ciolacu)

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Mihai – Diplomaţia română a reuşit să plaseze ţara noastră printre actorii importanți în plant regional, a declarat premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea anuală de la Palatul Victoria cu reprezentanții corpului diplomatic, unde a subliniat menținerea sprijinului necondiționat pentru Ucraina și Republica Moldova.
Marcel Ciolacu: Trebuie să ne gândim de acum la reconstrucție. Ne pregătim pentru a crea o contribuție proprie la reconstrucția Ucrainei, tot așa cum vom continua consolidarea rezilienței Republicii Moldova. Republica Moldova rămâne o prioritate de prim rang a politicii externe. Acordăm atenție și susținere deplin Republicii Moldova, consolidarea statului de drept, stabilității politice și prosperității, precum și parcursului european al țării vecine.
Realizator: Premierul a mai cerut diplomației române să susțină companiile românești pentru a intra pe cât mai multe piețe externe și să-și diversifice domeniile de investiții. Totodată, el a atras atenția că anul viitor vor avea loc trei tipuri de alegeri pentru cetățenii români din afara țării, care trebuie să fie organizate în cele mai bune condiții, ne-a transmis redactorul RRA Andrei Șerban./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august)