Biroul Vamal Județean Sălaj va avea o unitate specializată în depistarea drogurilor și a altor substanțe interzise

În ultimii 10 ani, consumul mondial de stupefiante a crescut semnificativ, arată ultimele rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite, iar această tendință se observă și în România. În județul Sălaj, în dotarea Biroului Vamal Județean va intra, pentru prima oară, o unitate specializată în depistarea drogurilor și a altor substanțe interzise, care sunt introduse în pachete de marfă importate. Unitatea va dispune de lucrători special pregătiți, dar și de un câine antrenat să depisteze droguri sau alte mărfuri periculoase. Sălajul a intrat pe lista județelor unde consumul de droguri înregistrează o creștere alarmantă.
Reporter: Adrian Lungu – Autoritățile vamale sălăjenești îşi vor intensifica misiunile de control pentru prevenirea și combaterea traficului cu țigări și droguri, instituția urmând să fie dotată cu detectoare de ultimă generație.
Dumitru Bode, Biroul Vamal Zalău: În vederea îmbunătățirii activității de supraveghere și control vamal și fiscal, Autoritatea Vamală Română are în vedere mărirea numărului de echipe canine prin continuarea programului de formare echipe canine antitabac, astfel încât să asigure prezența și utilizarea acestora în toate punctele de trecere a frontierelor, cât și în cadrul echipelor mobile care își desfășoară activitatea în zonele de risc ridicat în contrabanda cu țigări.
Reporter: Intensificarea controalelor și utilizarea de echipamente ultraperformante urmăresc prevenirea traficului de droguri, țigări și chiar armament./amirea/dstanesc

RRA – 8 septembrie