Preţurile medii ale alimentelor de bază au scăzut

Preţurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanţa de plafonare a adaosurilor comerciale au scăzut luna trecută cu până la 50% în marile lanţuri de magazine comparativ cu luna iunie. Potrivit datelor Consiliului Concurenţei publicate vineri, cele mai mari reduceri s-au înregistrat la fructe şi legume. Astfel, preţul mediu al prunelor şi strugurilor a scăzut cu 50%, în timp ce roşiile, ceapa, ardeii galbeni, morcovii şi cartofii s-au ieftinit cu 31% până la 37%. Coform Autorităţii de Concurenţă, din categoria lactatelor, preţul mediu al brânzei telemea este cu 16% mai mic, cel al iaurtului cu 10%, iar cel al laptelui cu 6%. În privinţa laptelui există şi un acord voluntar de reducere a preţului cu 20% începând cu luna mai./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 septembrie)