Ministerul de Interne se confruntă cu o lipsă de polițiști care crește în fiecare an

Ministerul de Interne se confruntă cu o lipsă de polițiști care crește în fiecare an. În județul Vrancea, deficitul din acest domeniu a ajuns la aproape 30%, iar conducerea Inspectoratului Județean face eforturi pentru a acoperi nevoile comunității, mai ales în contextul începerii noului an școlar.

La o întâlnire cu primarii, a fost avansată ideea reînființării posturilor de poliție în fiecare comună și asigurarea permanenței la nivel local, transmite corespondentul nostru Gabriel Sava.

Reporter: La posturile de poliție din mediul rural sunt cele mai mari lipsuri, situație reclamată de altfel și de Fănică Popa, primarul comunei Bolotești și președinte al filialei județene a Asociației Comunelor din România.

Fănică Popa: Cea mai mare problemă a noastră este postul de poliție. Dacă vine un lucrător de la secție, de la Odobești, de la 112 la Andreiașu și vine la Bolotești, nici nu îl cunoaște pe cetățeanul Popa Fănică, nici nu știe unde să se ducă. Să știți că avem mari probleme.

Reporter: Deficitul de personal este în creștere, așa cum recunoaște și Remus Nica, inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea.

Remus Nica: Eu personal am făcut demersuri și s-au şi aprobat aceste demersuri pentru ca să intrăm în proiectul acesta pilot. Proiectul pilot a însemnat 110 funcții suplimentare la IPJ Vrancea care s-au dat, dar, din păcate, până la acest moment nu am reușit să le încadrăm. Atunci când va deveni funcțional acest proiect pilot, la posturile de poliție vor rămâne colegi de-ai noștri, care vor deservi doar comunitatea de acolo.

Reporter: Multe dintre posturile din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea au rămas vacante în urmă cu aproximativ trei-patru ani, ca urmare a unui val de pensionari./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 septembrie