Dan Șanta, reales vicepreședinte al Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune (URTI)

Dan Șanta, Director Relații Internaționale Radio România, a fost reales prin vot într-un nou mandat de vicepreședinte al Uniunii Internaționale de Radio și Televiziune (URTI), în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generale, care s-a desfășurat pe 7 septembrie a.c. la Yaoundé, în Camerun.

Realegerea lui Dan Șanta în această funcție, pentru al șaselea mandat consecutiv, reafirmă rolul Radio România în cadrul celei mai vechi organizații de radio și televiziune din lume și reprezintă o confirmare a continuării proiectelor de cooperare cu URTI aflate în derulare.

Înființată în 1946, sub dublul patronaj al UNESCO și al Radiodifuziunii Franceze, URTI este prima alianță de media constituită imediat după cel de-al Doilea Război Mondial în speranța că o aducere împreună a posturilor publice de radio ar putea reprezenta un vector puternic în menținerea păcii și în promovarea cunoașterii reciproce prin cultură și educație. Astăzi, URTI numără peste 60 de posturi de radio și televiziune membre din întreaga lume, între care Radio France, RTBF (Belgia), TVP (Polonia), ERT (Grecia), MTV (Ungaria), RTP (Portugalia) și Radio România.

RADOR – 11 septembrie