Djokovic l-a învins pe Medvedev la US Open și a câștigat cel de-al 24-lea tuneu de Mare Slam

Novak Djokovic l-a învins pe Daniil Medvedev în două seturi consecutive, a câștigat al patrulea US Open al său și a înregistrat recordul de 24 de titluri de Mare Slam la simplu, răzbunându-și înfrângerea în fața rusului în finala de acum doi ani.
Djokovic, în vârstă de 36 de ani, a câștigat cu 6-3, 7-6 (7/5), 6-3 pentru a deveni cel mai în vârstă campion masculin din istoria US Open de la New York și a egalat recordul lui Margaret Court pentru cel mai mare număr de victorii din Marele Slam.
Djokovic este primul jucător de tenis care a câștigat de patru ori trei evenimente de Mare Slam în același sezon, anticipând revenirea sa iminentă la numărul 1 mondial.
Medvedev, în finala din 2021, l-a învins pe Djokovic în două seturi consecutive, evitând ca sârbul să devină primul câștigător al tuturor celor patru turnee de Mare Slam în același an, lucru care nu s-a întâmplat din vremea lui Rod Laver, în 1969.
Djokovic a recunoscut că s-a simțit copleșit cu acea ocazie, dar astăzi a preluat rapid controlul meciului.
După ce l-a învins pe rus cu 6-3, 7-6, 6-3, printre urletele publicului, Djokovic a îmbrăcat un tricou cu numărul 24 dedicat lui Kobe Bryant, pe care scria „Mamba forever”. „Kobe a fost un mare prieten de-al meu, precum și un exemplu de mentalitate câștigătoare. M-a ajutat în momentele dificile. Odată cu dispariția lui, am pierdut un punct de referință. Din acest motiv, mi-am promis că, dacă aș fi reușit să câștig acum, aș fi sărbătorit astfel”, a explicat Djokovic.
Acum, recordul absolut al sârbului este la un pas și în Australia, unde a câștigat deja de 10 ori, numărul 1 mondial va putea încerca să devină cel mai mare tenismen din toate timpurile, cu 25 de titluri de Mare Slam. (www.ansa.it – 11 septembrie 2023)/oavram