Primul lot de autostradă ce va fi inaugurat anul acesta este cel de pe A3 Transilvania

Realizator: Cătălin Gomboş – Primul lot de autostradă ce va fi inaugurat anul acesta în România este cel de pe A3 Transilvania, cuprins între Nușfalău și Suplacu de Barcău, din județul Sălaj. Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare și va marca depășirea bornei de o mie de kilometri de autostradă și drum expres în circulație în România. Potrivit ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, tronsonul cu o lungime de 14 de kilometri este construit cu firmă din Turcia, iar deocamdată nu se conectează cu vreun alt segment de autostradă, ci doar cu rețeaua de drumuri naționale. Declarația a fost făcută cu prilejul verificărilor efectuate alături de premierul Marcel Ciolacu, pe șantierele de pe Autostrada Moldovei A7. Șeful executivului a declarat că este mulțumit de ritmul impus de minister pe infrastructura mare, apreciind că este pentru prima dată când vede o astfel de viziune de ansamblu.
Marcel Ciolacu: Trebuie să fim corecți și să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transportului atâtea investiții, atâtea decontări. E pentru prima oară când văd o viziune de ansamblu și plecăm de la Craiova până la Constanța, vedem și cu centura Bucureștiului, după 32 de ani, la fel ca și Moldova așteptând autostrada, pentru că trebuie o coordonare, astfel încât cam toate să se închidă în același timp, și Autostrada Moldovei, și centura Bucureștiului, tot ce înseamnă Oltenia, sudul României care să meargă spre Constanța.
Realizator: Premierul României a mai spus că pentru prima dată România are un grad de absorție a fondurilor europene de peste 93% în domeniul infrastructurii./abranescu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (12 septembrie)