INDEX: NATO consideră că România nu se va implica în război

Mircea Geoană, secretarul adjunct român al NATO, a afirmat că nu există niciun semn care să sugereze că Rusia ar fi atacat voit teritoriul unui stat membru NATO.

Bucureştiul îl convocase pe şeful diplomaţiei ruse de la Bucureşti din cauza atacurilor cu drone asupra porturilor dunărene, dat fiind că fragmente ale acestora au fost găsite pe teritoriul românesc.

Lucrul cel mai important este să se confirme faptul că nu există niciun semn al vreunei acţiuni intenţionate, care ar avea drept scop atacarea României, adică a teritoriului NATO” – a citat postul Europa Liberă afirmaţia secretarului adjunct al Alianţei Nord-Atlantice.

Mircea Geoană a declarat: „Aş dori să asigur opinia publică din România, mai ales pe cei ce trăiesc în zona de la frontiera ucraineană a Dunării, că nu există niciun motiv de îngrijorare.

(Autor: Márton Balázs Kiss)

https://index.hu/kulfold/2023/09/12/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-nato-eu/a-nato-szerint-magyarorszag-szomszedja-nem-keveredik-bele-a-haboruba/

Traducerea: Imola Stănescu

INDEX (Ungaria), 12 septembrie 2023