Idei inedite pentru decorarea casei cu coșuri împletite

Dacă aruncați o privire de jur împrejurul casei dvs., probabil că ați ochit deja câteva coșuri aruncate ici și colo, însă, din păcate, sunt un accesoriu căruia nu-i acordați prea mare importanță. Sigur, fac o treabă bună în a vă organiza proviziile sau a vă duce prânzul la picnic în parc, dar valoarea lor în sine este adesea trecută cu vederea. Ei bine, ar fi timpul să regândiți această indiferență! Coșurile împletite sau de răchită sunt extrem de accesibile, ușoare și arată grozav atunci când sunt expuse cu mândrie într-o cameră. Sunt, fără doar și poate, elemente versatile, având dublă funcție: de depozitare, dar și de decor. Oferă spațiu de depozitare pentru diferite articole din casă, astfel că puteți păstra ordine în locuința dvs. și puteți găsi obiectele de care aveți nevoie fără prea mult efort. Coșurile împletite dau și un plus de originalitate în amenajarea încăperii, fiind disponibile în diverse culori, forme și mărimi. Nu uitați însă să păstrați omogenitatea în alegerea și amplasarea lor în casă. Practice și cu un decor într-o manieră clasică, coșurile împletite pot fi „dispuse” pe hol, în camera de zi, în dormitor, în camera copilului, în bucătărie, în baie sau în grădină, practic oriunde, elementul surpriză fiind acela că le puteți adăuga diverse accesorii pentru a deveni cât mai atrăgătoare și mai chic. Având un puternic rol decorativ în mod sigur vă vor inspira să creați în spațiul dvs. de locuit un stil rustic, practic și confortabil. Totuși, după cum știți, ce este prea mult strică, astfel că, oricât de atrăgătoare, practice, utile și versatile ar fi aceste elemente, trebuie să aveți întotdeauna în minte măsura decenței și a moderației. Tocmai acesta este și motivul/rolul rândurilor de mai jos – acela de a preîntâmpina sau chiar de a elimina o eventuală „încălcare gravă” a regulilor de design interior.

• Stocare pe care nu veți dori să o ascundeți – Există nenumărate țesături și materiale din care să alegeți, ceea ce face ușor să le potriviți la stilul dvs. personal. Folosirea unui coș de răchită sau țesut pentru a depozita draperiile este o practică obișnuită, dar v-ați gândit să folosiți unul pentru a depozita lemne pentru șemineu? O altă idee neașteptată: încercați să păstrați cărțile sau albumele foto lângă canapea într-un astfel coș, decât împrăștiate pe măsuța de cafea.
• Utilizați diferite coșuri ca jardiniere decorative – Folosirea coșurilor ca jardiniere creează accente decorative uimitoare. Puteți amesteca și potrivi diferite tipuri de coșuri, pentru a nu se „simți” prea potrivite și repetitive.
• Organizați-vă baia – Coșurile din răchită într-o baie ar putea atrage mucegaiul și mirosurile neplăcute, așa că folosiți în schimb coșuri de pânză. Utilizați coșuri bej cu mânere pentru a menține totul în ordine. Rulați prosoape, organizați produse pentru față sau depozitați papucii în care vă place să „săriți” după baie. Puneți coșurile pe un raft plutitor și baia va arăta foarte ordonată.
• Utilizați spațiul irosit – Spațiul incomod de deasupra dulapurilor sau de deasupra frigiderului este adesea lăsat să adune praf. Găsiți-i un scop adăugând câteva coșuri de depozitare pentru lucruri de care aveți nevoie mai rar. Dacă raftul sau dulapul de deasupra aragazului devine adesea înțesat de punctulețe de grăsime de la prepararea mâncărurilor, vă recomandăm un coș de sârmă sau material textil pe care îl puteți curăța cu ușurință. În caz contrar, găsiți un coș suficient de robust pentru a vă ține articolele, dar suficient de elegant pentru a nu părea greșit amplasat.
• Adăugați un pic de fler – În timp ce coșurile închise la culoare sau de culoare neutră pot fi folosite cu ușurință în orice spațiu, asta nu înseamnă că nu puteți alege ceva mai jucăuș. Coșurile colorate pot servi drept spații de depozitare la fel ca și celelalte, doar că se potrivesc mai bine camerei copilului. Culorile țesute din coș îi conferă multă personalitate pentru a se potrivi cu restul încăperii.
• Vânați coșuri vintage – Pentru o altă abordare a utilizării coșurilor, de data aceasta ca artă, o modalitate atractivă ar fi de a afișa coșuri vintage superbe. Luați la pas piața de vechituri sau magazinele second hand și veți întâlni cu siguranță câteva „nestemate” ascunse. Întrucât sunt adesea prea fragile și delicate pentru a fi folosite ca spații de depozitare, expuneți-le pe un raft sau deasupra unui bar din bucătărie. Când cumpărați un coș vechi uzat , gândiți-vă înainte de orice să îl curățați.
• Atârnați coșurile ca opere de artă – Cine spune că aceste accesorii trebuie folosite exclusiv pentru depozitare? Coșurile tradiționale africane reprezintă un perete-galerie grozav deasupra unui pat sau într-un hol de intrare, dacă doriți să încorporați un stil de decor diferit în casa dvs.
• Asigurați depozitare în camera de oaspeți – Nu aveți dulapuri pentru oaspeți? Nici o problemă. Faceți oaspeții să se simtă ca acasă, expunând perne și pături suplimentare într-un coș atractiv. Prosoapele și papucii pentru oaspeți, sau chiar un halat, depozitate în coșuri de răchită le vor aminti musafirilor dvs. cât de fericiți sunteți că au venit în vizită.
• Plantați un copac – Dacă vreți să aduceți exteriorul înăuntru, ce modalitate mai bună există decât să plantați un arbust? Folosiți un coș gros de răchită pentru a adăposti un astfel de exemplar superb. Coșurile sunt mai ușoare decât jardinierele standard, ceea ce face mai ușoară mutarea plantelor foarte mari. Doar asigurați-vă că plantați copacul într-un ghiveci de plastic mai întâi pentru a menține apa.
• Folosiți coșurile ca sertare – Dacă preferați să nu aliniați coșurile la rând, alegeți să folosiți coșuri în locul sertarelor obișnuite. Există versiuni mai mici ce păstrează un cadru alb modern, dar folosiți coșuri de răchită pentru a da o senzație mai boemă. Rezultatul pare organizat fără să se simtă rigid.
• Depozitați pături confortabile – Deși depozitarea păturilor în dulapuri, ascunse de ochii curioșilor, poate da un aspect elegant încăperii, nu este nicio rușine să vă doriți ca păturile să poată fi văzute și de alții, în special cele cu culori și modele vibrante. Folosirea unui coș lat, în formă de bol, vă oferă acces ușor la păturile dvs. într-un mod care pare intenționat, în loc să fie aglomerat.
• Utilizați coșuri pentru depozitare la intrare – O modalitate perfectă de a vă îmbrăca holul de la intrare cu buget redus este prin folosirea unor coșuri pentru a servi drept depozitare. Folosiți un coș mare perfect pentru pantofi și un coș mai înalt pentru depozitarea umbrelelor. Un suport de haine, sau mai pe românește un cuier, montat deasupra unei băncuțe vintage, va lega întregul spațiu.
• Utilizați coșuri albe într-o baie modernă – Coșurile din răchită și țesute pot face un spațiu să se simtă mai vintage sau mai rustic. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu puteți încorpora versiuni ale acestor accesorii într-un spațiu modern. O baie modernă, cu o chiuvetă din marmură, plăci ceramice pătrate și o schemă de culori în principal albă, poate „suporta” câteva coșuri albe țesute sub chiuvetă care se potrivesc perfect cu restul camerei.
• Încercați afișaje neconvenționale – În timp ce rafturile, spațiile de sub chiuvete și măsuțele de cafea sunt locuri proeminente pentru a afișa o parte din decor, puteți opta să încercați ceva „din cutie” pentru a atrage atenția. Un living modern poate stoca de exemplu, un coș mare în șemineul fals. Deși nu este locul dvs. obișnuit pentru a expune obiectele decorative, cu siguranță funcționează bine în acest spațiu. Aveți multe opțiuni când vine vorba de măsuța de cafea. De exemplu, utilizați o tavă de răchită pentru a așeza cărți în interior sau alte decorațiuni. De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui coș de răchită pe o masă laterală pentru telecomenzi pentru un acces ușor. Un coș de răchită este, de asemenea, o alternativă excelentă la un suport pentru reviste.
• Folosiți coșuri puțin adânci pentru articole mai mici – Noptiera este în mod ideal locul în care păstrați obiectele esențiale pe care nu doriți să le pierdeți, dar poate însemna, de asemenea, că suprafața devine rapid și inutil aglomerată. Păstrarea unui coș puțin adânc deasupra sau lângă noptieră poate ajuta la menținerea suprafeței curate fără a pierde evidența articolelor necesare.
• Organizați-vă cămara – În timp ce cămările pot fi adesea ascunse în spatele ușilor închise, asta nu înseamnă că nu merită să fie frumos prezentate. Coșurile pot ajuta la menținerea anumitor lucruri în ordine. Mai multe coșuri găzduiesc gustări diferite care permit încă accesul ușor, dar totuși fac cămara să arate elegantă și organizată.
• Încercați coșurile cu mai multe niveluri – Încercați ceva mai elaborat decât să rămâneți la un coș simplu. Coșurile cu mai multe niveluri sunt excelente pentru depozitare și stil. Această versiune superbă din răchită este completarea perfectă pentru o bucătărie, servind ca unele dintre cele mai elegante piese dintr-un astfel de spațiu.
• Utilizați-le ca afișaje improvizate – O baie superbă și eclectică are multe de oferit. Chiar dacă băile ar putea să nu aibă tone de spațiu pentru a expune obiecte decorative, puteți găsi totuși modalități creative de a face acest lucru. Stivuiți două coșuri mai mici, cu capace, ca o masă improvizată pentru câteva plante. Ca bonus, aceste coșuri mici se pot folosi și ca spațiu de depozitare ascuns.
• Păstrați-vă spațiile curate – Organizarea spațiului de pe blatul chiuvetei este o sarcină pe care nimeni nu vrea să o facă, dar cu toții ne simțim mult mai bine odată ce este îngrijit. Un blat de baie de invidiat poate folosi un coș „scăzut” și lat, pentru a menține în ordine articolele esențiale de baie, fără a le ascunde vederii. Acest coș de mică adâncime funcționează bine și pe o măsuță de cafea pentru a organiza lumânări, pixuri și alte nimicuri utile, dar aglomerate.
• Organizați-vă biroul cu coșuri de sârmă – Biroul dvs. de acasă are o mulțime de documente și consumabile importante pe care trebuie să le urmăriți cu atenție. Cu toate acestea, biroul dvs. nu ar trebui să arate ca un depozit sau o cabină simplă în acest proces. Folosirea coșurilor de sârmă neagră pentru a menține obiectele importante organizate este ideală pentru un birou în stil modern, care vă permite să vedeți ceea ce căutați.
• Țineți jucăriile departe de vedere în camera de joacă a copilului dvs – Spațiile adulților nu sunt singurele care se pot decora cu coșuri. Camera de joacă a copilului dvs. are probabil o mulțime de jucării, cărți și îmbrăcăminte care au nevoie de un loc unde să poposească. Utilizarea coșurilor permite copilului dvs. să obțină ceea ce are nevoie, în timp ce aspectul rămâne în continuare sofisticat. Puteți folosi și cuburi de înălțimea copilului, care arată și proaspăt și elegant.
• Decorarea bibliotecii cu coșuri de răchită – Probabil că unul dintre locurile preferate pentru a decora cu coșuri este o bibliotecă. Puține accesorii adaugă atât de mult caracter și farmec unei biblioteci precum aceste coșuri mari de răchită. Adăugați coșuri în partea de sus a bibliotecii sau a mobilierului dvs., în special coșuri de epocă și antice. De asemenea, luați în considerare plasarea unui coș de picnic pe o bibliotecă. Un coș robust este compartimentul de depozitare perfect ascuns și extrem de frumos. Adăugați o coroană mică deasupra coșului pentru un alt decor.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.thespruce.com/decorating-with-baskets-4157914

5 Creative Tips For Decorating With Baskets

87 Basket Home Decor And Storage Ideas


https://www.diybeautify.com/2021/05/9-creative-ways-to-use-baskets-in-home-decor.html

12 Creative Ideas on How to Decorate with Wicker Baskets


https://www.houze.com.sg/blogs/news/home-decorating-ideas-with-baskets