Credincioşii din Napoli s-au bucurat din nou de minunea lichefierii sângelui lui San Gennaro

La Napoli s-a repetat miracolul lichefierii sângelui lui San Gennaro. Anunțul, care sosit la ora 10.03 a fost întâmpinat de lungi aplauze din partea numeroșilor napolitani care s-au adunat în Catedrală încă de la primele ore ale dimineții pentru a lua parte la ceremonia celebrată de către arhiepiscopul Domenico Battaglia. O persoană din incinta catederlei a strigat: ”Trăiască San Gennaro”.
”Minunea” este interpretată de credincioși ca un semn de bun augur pentru oraș și pentru regiunea Campania. Lichefierea sângelui sfântului martir Gennaro are loc de trei ori pe an: pe 19 septembrie, ziua San Gennaro, în sâmbăta care precede prima duminică din mai (în amintirea transferului rămăşiţelor sale la Napoli) și pe 16 decembrie (aniversarea intervenţiei sale de evitare a efectelor unei erupţii a vulcanului Vezuviu în 1631).
Potrivit tradiţiei, San Gennaro, patronul oraşului Napoli, a trăit în anul 300 şi a aparţinut de prima Biserică Catolică. Gennaro a fost numit episcop al orasului Benevento într-o perioada în care persecuţia creştinilor era o practică des întâlnită.
A fost arestat din cauza activităţii sale şi a prozelitismului şi condamnat la moarte prin decapitare. La sfârşitul execuţiei, câţiva oameni devotaţi lui Gennaro au reuşit să-i adune săngele, care se află acum în celebra fiola din catedrala din Napoli.(www.ansa.it.- 19 septembrie)./cpaunel

RADOR RADIO ROMÂNIA, 20 septembrie