Ministerul Culturii a aprobat un proiect de reabilitare a palatelor Peleş şi Pelişor

Ministerul Culturii a aprobat un proiect de reabilitare a palatelor Peleş şi Pelişor din Sinaia. Informaţia a fost făcută publică în cadrul unei conferinţe pe teme de patrimoniu cultural, desfăşurată astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din Bucureşti.

Detalii despre intervenţiile de urgenţă la nivelul clădirilor, dar şi asupra bunurilor de patrimoniu mobil din complexul muzeal Peleş, a oferit chiar ministrul culturii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Ieri a fost demarată procedura de atribuire a contractului pentru intervenția în primă urgență la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Perișor, cu protejarea elementelor decorative și a componentelor artistice. De asemenea, se vor realiza și reparații ale sistemului de instalații. Valoarea contractului este una semnificativă și se ridică la aproximativ 1,7 milioane de euro. Și finanțarea aceasta este acordată de Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului.

Realizator: Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, sub auspiciile Familiei Regale a României, ne-a transmis reporterul Mihaela Helmis./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 septembrie