Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Județean Vaslui, a fost exclus din PSD

Consiliul politic național al PSD, întrunit în ședință de urgență, a votat în unanimitate excluderea din partid a președintelui Consiliului Județean Vaslui, șeful filialei locale, Dumitru Buzatu, care a fost reținut de dimineață de DNA pentru luare de mită. Liderii social-democrați au luat act și de demisie fiului lui Dumitru Buzatu din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului și de propunerea de suspendare din PSD a senatoarei Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut colegilor de partid să nu meargă cu jumătăți de măsură în acest caz.
Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că orice act de corupție afectează imaginea. Cred că decizia partidului și reacția partidului și a colegilor mei, și a mea personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de vot.Vedeți și mă bucură faptul că instituțiile statului funcționează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu am comentat o decizie a unui magistrat, mai ales în acest caz, în care este cât se poate de evident.
Realizator: Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, urmează să fie trimis, astăzi, la tribunal cu propunerea de arestare preventivă. De la ora 4:00 dimineață, el a fost audiat de procurorii DNA după ce l-au prins în flagrant cu o mită de 1,25 de milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, șeful Consiliului județean ar fi cerut bani unui om de afaceri din Cluj în legătură cu atribuirea unui contract de reabilitare și modernizare a unor drumuri din Vaslui. Dumitru Buzatu este unul dintre cei mai vechi și mai influenți lideri locali din PSD, cu mai multe mandate de parlamentar și apoi de șef al Consiliului Județean./RADOR RADIO ROMÂNIA/amirea/ctuluc